Over D’n Eeterij

Kruisland ons thuisland

Zonder uit de hoogte doen, durven we gerust te stellen dat er in Kruisland en wijde omgeving niemand is die De Commerce niet kent. Wij zijn nauw verbonden met de geschiedenis van het dorp en haar inwoners. We zouden het niet anders willen, want hier zijn we thuis.

24

Jaren actief

Top 30

Beste cafés van Nederland

120

Speciaalbieren

300+

Georganiseerde events

restaurant FEESTZAAL biercafé terras

 

Klassieke gezelligheid. Dat is wat u proeft als u bij D’n Eeterij aanschuift. En eerlijkheid, in alles: in de producten, de bereiding en in contact met het team van medewerkers. Door dit alles is D’n Eeterij Kruisland een begrip in de omgeving. Het restaurant beschikt over ongeveer zestig couverts op reguliere dagen. Dit aantal kan worden uitgebreid tot circa honderdtwintig.

D’n Eeterij staat onder andere bekend om het concept Meters Eten. Dit is een concept waar u avondvullend kunt genieten van zestig kleine gerechtjes voor een vast bedrag. Tevens beschikken wij over een ‘normale’ lunch en dinerkaart. Deze Europese menukaart wordt regelmatig vernieuwd, al dan niet met seizoensproducten van de Brabantse Wal en biedt een grote variëteit aan gerechten. Kwaliteit en creativiteit staan hierbij hoog in het vaandel. Ook voor een heerlijk kopje koffie met appelgebak, taart van de dag of lunch kunt u bij ons terecht

Engels dorp

geschiedenis

In 1487 werd de polder waarin het dorp Kruisland ligt, drooggelegd op bevel van Engelbrecht II van Nassau. Hij gaf de nederzetting die er ontstond de naam Engels Dorp. Zijn echtgenote Cimburga van Baden, mocht de polder een naam geven. Zij koos daarvoor Heilig Kruis Land. Die naam bleef, in tegenstelling tot Engelbrechts idee, hangen.

Cimburga zal bij het bedenken van de naam geïnspireerd zijn door de twee hoofdwegen die de polder toen al als een kruis doorsneden. Op het kruispunt van deze wegen ontwikkelde zich het dorp. Sinds de vroegste geschiedenis is de Markt waar De Commerce aan gevestigd is dus de plek waar reiziger en ruiter, boer en burger het stof van zich af kloppen en hun droge kelen smeren. En de naam De Commerce is ook al eeuwen oud. In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw was het café Wezenbeek, maar de huidige eigenaar, Edwin Maas, bracht in 2006 de oorspronkelijke naam De Commerce terug.

^
1977

Oprichting De Commerce

Het jaar waarin De Commerce officieel werd opgericht.

^
2006

Overname van Eetcafé Jo Wezenbeek

Zaak 50% vergroot met betrekken van
oude woonkamer en klein eetzaal tot zaal. Terras Capaciteit vergroot naar 150 zitplaatsen

^
2007

Feestzaal bijgebouwd

Het bijbouwen van een feestzaal, waarbij de capaciteit met 300% is vergroot.

^
2011

Gemeentelijke grond aangekocht

Gemeentelijke grond aangekocht, D’n Eeterij werd aangebouwd met een aparte ingang en aparte ruimte. Daarnaast werd de garderobe vergroot en een apart ingang voor de feestzaal gebouwd.

^
2012

Vergroten terras

Realisatie van een extra groot terras met ruim 230 zitplaatsen, zowel op het marktplein, als voor het pand en aan de zijkant.

^
2020

Renovatiewerkzaamheden

Groot onderhoud aan het pand, binnen- en buiten schilderwerk,  Tevens een verbouwing van de (spoel)keuken, toiletgroepen en hal

Onze feestzaal

ons dak mag eraf!

Verjaardagen, bruiloften, bedrijfsfeesten of zomaar zin om een fijn feestje te geven? Bij De Commerce weten we precies hoe dat moet. Op ons gezellige binnen-feestplein kunnen tot 300 personen uit hun dak gaan. Mag het wat kleiner? Dan maken we door middel van mobiele wanden de ruimte gemakkelijk intiemer. Tijdens het feest hoef je nergens naar om te kijken. Wij zorgen dat iedere gast een drankje in de hand heeft en regelmatig een lekker hapje krijgt.

De zaal heeft een eigen bar, geluidsinstallatie en schermen. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket aan mogelijkheden. Vraag ernaar!

 

De Commerce in beelden

Onze promotiefilm

Hiernaast kunt u onze promotiefilm bekijken, die wij ondanks hebben laten maken. Geniet ervan!